30. aug, 2019

Jag brukar skapa mina böcker själv ...

 ... då det är dyrt att anlita folk. En "riktig" lektörsläsning, av mitt färdiga bokmanus, kostar 5-siffrigt, och att låta ett proffs göra pärmomslaget är inte heller billigt.

Eftersom jag är s.k. egenutgivare anlitar jag ett förlag som trycker min bok för ca 800 kronor, samt registrerar den hos Bokinfo (Varifrån biblioteken köper in böcker), hos nätbokhandlarna (Adlibris, Bokus m.fl.), hos Amazon, samt att den blir e-bok (Att laddas ner till t.ex. en läsplatta).

Allt detta, förutsatt att jag levererar ett korrekturläst och redigerat manus som pdf-filer, A4 eller A5 (Bokformatet kommer att vara A5), precis som jag vill att den tryckta boken ska se ut.

Jag bifogar även det färdiga bokomslaget -foto som jag själv tagit, fått hjälp till att photoshopa, och som lämpar sig som omslagsbild. En bild som gör läsaren nyfiken på berättelsen.

Jag skriver också en baksidetext, plus skickar med ett författarporträtt -som jag denna gång låtit en duktig fotograf göra.

MEN, just nu våndas jag inför en problemlösning i berättelsen -ett par knutar som måste lösas upp, och som är trovärdiga.

Liksom att ANAGRAM, BRYGGAN och COLLAGE blev ljudböcker (hos Storytel, Bookbeat och Nextory) genom L&R digital SAGA Egmont, kommer även DEADLINE att digitaliseras.

Nu har jag lovat så mycket, och känner en stor press på att få 4:e boken klar innan årets slut!